Kedves Utasaink! Magyarország Kormánya által hozott újabb utazási korlátozások komoly megpróbáltatások és új helyzetek elé állítanak bennünket. Bízunk benne, hogy szakmánk iránti hűségünk és Utasaink bizalmának köszönhetően munkánkat csak átmenetileg nehezíti meg a koronavírus okozta helyzet, és minden elmaradt utazást mielőbb pótolhatunk majd. Irodánk a kialakult helyzet miatt november 1-ig zárva tart. Megértésüket köszönjük! CaterinaTravel

SZÁLLÁSFOGLALÁS ONLINE

 

Online szállásfoglalás szabályok

Szobák foglalása:
Az oldalon működő online szállásfoglaló rendszerünkben egyszerre maximum három szoba foglalható. A 2 ágyas szobákba lekérhető vagy 1 db babaágy vagy legfeljebb 2db pótágy.

Pótágy gyermekek részére:
2-10 év közötti gyermekek számára a 2 ágyas szobákban pótágy foglalható. Gyermek életkora: a szálláshelyre érkezéskor már betöltött évek száma.

Csecsemőágy:
2 éven aluli babák részére 2, ágyas szobákba kérhető babaágy. A foglaláskor a csecsemő (utazáskori) életkorát is meg kell adni.

Pótágy 10 éven felülieknek:
10 éven felüli utas részére pótágy nem foglalható.

Árak:
A rendszer által kiajánlott ár az ajánlatban megjelent szálláshelyre, szobatípusra, kinttartózkodásra, utasszámra és étkezéstípusra érvényes. Az ár csak a weboldalon való megjelenítés napján érvényes és a helyek, illetve az árfolyam függvényében az bármikor változhat.
Az árak baleset-, betegség-, poggyász-, illetve útlemondási biztosítást nem tartalmaznak.

Szálláshelyek kategóriája:
A szálláshelyek a kategóriájukat *-ok segítségével tüntetik fel, melyek mindig az adott ország által kiadott besorolást tükrözik. Mivel a szálláshelyek besorolási rendszere minden országban eltérő, ezért ugyanaz a kategória országonként eltérő színvonalat jelenthet. Előfordulhat, hogy a szállás nem adott meg * besorolást.

Utasnevek megadása:
Az online rendszerben történő szállásfoglalás esetén kérjük, hogy az utasok pontos, útlevélben szereplő nevét adja meg!

Kapcsolattartó megadása:
A szállás foglalással, befizetéssel és egyéb fontos értesítésekkel kapcsolatban a kapcsolattartóként megjelölt személyt értesítjük. Kérjük, hogy ezen adatokat (név, telefon, e-mailcím) mindig pontosan töltse ki!

A foglalás menete:
Az Ön által igényelt szállást lekérjük. A lekérés nem jelenti a foglalás automatikus visszaigazolását.
 
Amint a szálláshely a foglalását visszaigazolta, egy következő e-mailben értesítést küldünk Önnek a foglaláskor megadott e-mailcímére. Ha ezt az e-mailcímet tévesen adta meg, kérjük, értesítse ügyfélszolgálatunkat! Az értesítésben megtalálja, hogy a megrendelt szállást milyen módokon fizetheti ki.

A szállás megrendelése csak a fizetés után válik véglegessé. A vételár kiegyenlítése után e-mailben küldjük Önnek a részvételi jegyet és a számlát.

Fizetési határidő:
Szállásfoglalása a befizetés után válik érvényessé. Ha a szállás teljes árát a megadott fizetési határidőig nem egyenlíti ki, úgy a foglalása automatikusan törlődik.
Bankkártyás fizetés esetén az összegnek a fizetési határidő lejártáig bankszámlánkra meg kell érkeznie. Irodai befizetés esetén kérjük, ügyeljen arra, hogy a végső határidőben megadott dátum eshet olyan napra, amikor az iroda zárva tart, a fizetési határidőt azonban ilyen esetben is be kell tartani.

Fizetésmód:
Bankkártyás fizetés az interneten:
Ha a számlát magánszemély nevére kérte, akkor a foglalását interneten bankkártyával is kifizetheti. Kérjük kövesse az erről szóló e-mail utasításait! Céges számla igény esetén a szállás csak irodáinkban fizethető, internetes fizetésre nincs lehetőség.

Irodai befizetés:
A szállás ára az irodában kiegyenlíthető. Céges számla igény esetén a szállás csak irodáinkban fizethető, internetes fizetésre nincs lehetőség.

Számlázás:
Magánszemélyek részére:
Amennyiben a számlát magánszemély nevére kérte és interneten bankkártyával fizetett, a sikeres fizetés után 15 napon belül küldjük a számlát a foglaláskor megadott kapcsolattartói címre. A számla utólagos módosítására nincs lehetőség.

Cégek részére:
Amennyiben cég nevére kéri a számlát, úgy csak irodai befizetésre van mód és a törvény szerint a vevőnek az irodában írásos nyilatkoztatot kell tennie:
Felhívjuk figyelmét, hogy a 2007. évi CXXVII. törvény 206. § cb.) pontjainak megfelelően amennyiben a számlafizető cég, úgy ÁFA mentes számla csak abban az esetben állítható ki, ha az utazási szolgáltatást a cég saját nevében és javára veszi igénybe (utasnak minősül), és erről a teljesítést megelőzően az utazásszervezőnek írásban nyilatkozik.

Kérjük, hogy a nyilatkozat megtételéhez, a végleges vételár pontosításához és a befizetéshez keresse fel valamelyik irodánkat. Az internetes bankkártyás fizetésmód ebben az esetben nem lehetséges.

A feltüntetett ár az esetleg felszámítandó ÁFÁ-t nem tartalmazza!

Többszörös foglalás:
Egy utas számára ugyanazon időszakra és hotelba csak egy szállás foglalás engedélyezett. A többszörös foglalásokat a szálláshely előzetes figyelmeztetés nélkül törölheti.Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az árfolyameltérésből adódóan a bank által a számláról levont összeg a visszaigazoláshoz képest változhat.

Részvételi jegy:
A befizetés után (bankkártyás fizetés esetében amikor a szállás ellenértékét a Bank jóváírta számlánkon) e-mailben küldjük, illetve irodai befizetés esetén személyesen adjuk át Önnek a részvételi jegyet ( vouchert ). Kérjük, ellenőrizze, hogy a részvételi jegyen minden adat megfelel-e? 
A részvételi jegyet vigye magával és a szállodába érkezéskor mutassa fel!

Útiokmányok:
Kérjük, minden esetben ellenőrizze útlevelét, mert a szabályok szerint annak a hazaérkezéstől számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie valamint érdeklődjön az esetleges vízumelőírásokról is irodáinkban! Az úti okmányok, vízumok beszerzése, érvényességük ellenőrzése az utas feladata és felelőssége.

Egészségügyi előírások:
Egyes országok kötelezően előírnak védőoltásokat a beutazás feltételeként, emellett több országba ajánlottak bizonyos védőoltások vagy megelőző tabletták (pl. malária ellen). Részletes, naprakész információt irodáinkban vagy a Nemzetközi Oltóközpontban kaphatnak. Az egészségügyi követelmények betartása az utazó felelőssége.

Szállodai bejelentkezés/kijelentkezés:
Ha a szálloda az információk részben máshogy nem jelzi, akkor a szobákat az érkezés napján 14 órától lehet elfoglalni és az elutazás napján 10 óráig kell azt elhagyni.

Foglalás módosítása, törlése:
Az online szállás foglalási rendszerünkben készült foglalások a befizetés után nem módosíthatóak és nem törölhetőek. A szállás ára nem visszatéríthető.