Tavaly ilyenkor már elfogyasztottuk első adventi forralt borunkat és Önökkel együtt a szebbnél szebb adventi vásárokban gyönyörködtünk. Sajnos a körülmények úgy alakultak, hogy az idei évben nem élvezhetjük együtt az adventi időszak varázsát. 🙁 2020-ban továbbra sem indítunk egyetlen utazást sem, így erre az időre irodánk is zárva tart. A járványhelyzet miatt a turizmus igen erős ütést kapott, melyből nehezen fog talpra állni és újraindulni. Bízunk benne, hogy szakmánk iránti hűségünk és Utasaink bizalmának köszönhetően munkánkat csak átmenetileg nehezíti meg a koronavírus okozta helyzet, és minden elmaradt utazást mielőbb pótolhatunk majd. Az előfoglalásokat 2021-re mindaddig nem indítjuk, amíg a helyzet nem változik. Kellemes karácsonyi készülődést és nagyon jó egészséget kívánunk! Köszönjük a sok biztatást, rengeteg kedvességet, jó szót, amit kaptunk Önöktől ebben a nehéz évben. ❤ Várjuk vissza Önöket! ❤

Buszos utazás

 

 

Foglalás/befizetés: Autóbuszunkon az ültetés a befizetés sorrendjében történik. Kivételes esetekben-autóbusz módosítás, családok együttes ültetése, vagy a busz optimális töltése céljából-irodánk megváltoztathatja. Ezzel kapcsolatban szíves megértésüket kérjük! Az ülésrend független a felszállás helyétől és a program során állandó. Az első sor minden esetben a személyzeté. Az Ön foglalása csak az előleg befizetésével válik érvényessé. Az online foglalt utakat 48 h-ig tartjuk előleg befizetése nélkül, kérjük ezt vegyék figyelembe. 

 

Autóbusz: Az ülések hátoldalán újságtartó hálók találhatók. A hálókba csak újságok, iratok helyezhetők, üvegek, egyéb nagy tárgyak nem. Kérjük, szíveskedjenek az autóbuszokat rendeltetésszerűen használni.Az autóbuszok minden ülése egyforma, függetlenül attól, hogy az autóbusz elején, közepén vagy végén található.  Minden ülés biztonsági övvel ellátott. A WC-vel felszerelt buszok WC-je környezetvédelmi és higiéniai okok miatt nem használható. A megállókban az autóbuszon senki sem tartózkodhat! Menetközben biztonsági okokból csak ülve szabad utazni. Az új EU közlekedési törvény értelmében, ahol biztonsági öv van a buszon, ott a használata utazás közben végig kötelező, annak elmulasztása esetén a sérülések és büntetések felelőssége a mulasztót terheli.

 

Fel - és leszállási helyszínek:

 • Gyömrő,Vasútállomás Reál Élelmiszer Bolt 
 • Gyömrő,  Új Halászkert Étterem
 • Maglód, 31-es út buszmegálló temető oldalán
 • Vecsés, Market Central elkerülő-4-es úton Bp irányában levő Vecsés-Nyugat buszmegálló (200 E) a lámpáknál 
 • Budapest, Népliget Könyves Kálmán Krt- Groupama Aréna sarkán, a buszpályaudvarral szemben, a Rákóczi –híd irányába. 
 • Budaörs,  M1-M7 AUTÓPÁLYA Tesco után levő felüljáró utáni AGIP benzinkút -Ausztria irányába- felöli oldalon, McDonald’s előtt
 • Székesfehérvár/Balatonlelle vagy Győr
 •  

BIZONYOS UTAKNÁL A FEL-LESZÁLLÁSI HELY ELTÉRHET A FENT EMLÍTETTEKTŐL, ERRőL IRODÁNK TÁJÉKOZTATJA UTASAIT.

 

A fel-és leszállási helyszínek a megadott településektől (nagyobb létszám jelentkezése estetén) eltérhetnek, módosítható, jelezze foglalásnál és kérjék munkatársaink segítségét! 

 

Gyömrő Vasútállomás:

Gyömrő, Új Halászert Étterem

Maglód, 31-es úton levő buszmegálló a temető oldalán:

Vecsés, Market Central 4-es úton levő Vecsés -Nyugat buszmegálló  (200  E) BUdapest irányába

Budapest, Népliget FTC pálya főbejárata, Könyves Kálmán Krt., Rákóczi -híd irányába:

Budaörs,M1-M7-es bevező felüljáró utáni Mc Donald's bejáratánál (Balaton irányában levő oldalon)

Úti okmányok: Kérjük, hogy útlevelük/igazolványuk érvényességi határidejét már a jelentkezés­kor ellenőrizzék, mert egyes országok esetében a beutazás csak akkor engedélyezett, ha az útlevél még legalább 6 hónapig érvé­nyes.

 

Poggyász: Az utas a poggyászának őrizetéről az utazás során, valamint a szálláshelyen maga gondoskodik. Határokon, várakozóhelyeken, közlekedési eszközön stb. elveszett poggyászokért a Caterina Travel felelősséget nem vállal. Leszálláskor mindig ellenőrizze, hogy mindegyik poggyásza megvan-e. Amennyiben a helyszínen észrevételt nem tesznek hiányzó, illetve elcserélt csomag ügyében, úgy sem irodánkat, sem a busztársaságot semmilyen felelősség a továbbiakban nem terheli.

 

A Caterina Travel által szervezett buszos utazások esetén a járművek korlátozott szállítási kapacitásaira tekintettel az utas kizárólag egy darab, legfeljebb 20 kg tömegű poggyászt,  valamint családonként egy hűtőtáskát vihet magával, mely a raktérbe kerül, az autóbuszra 1 db kézipoggyász vihető fel. A Caterina Travel ennél nagyobb, illetve több poggyász elszállítását további költségviselési kötelezettség nélkül megtagadhatja.

 

Pihenők: Az autóbuszok a pihenőket 3-5 óránként olyan helyeken tartják, ahol WC-k, mosdók állnak az utasok rendelkezésére (ezek némelyikéért a helyszínen fizetni kell, kérjük aprópénzt készítsenek elő). A pihenők kb. 15-45 percesek, a pihenők hosszának meghatározásakor az autóbuszvezetők részére előírt kötelező pihenőidőre is tekintettel vagyunk. A gépkocsivezetők vezetési-és pihenőidejére vonatkozó szabályokat szigorúan kezeljük és be is tartjuk, ezért a sofőreinkre való tekintettel az autóbusz a megállókban zárva tart, az autóbuszon senki sem tartózkodhat. A pihenők hosszának meghatározásakor az autóbuszvezetők részére előírt kötelező pihenőidőre is tekintettel vagyunk. Kérjük, hogy a fentieket a foglalás előtt feltétlenül vegyék figyelembe. Amennyiben valakinek egészségügyi okokból ez nem megfelelő, kérjük ne vegyen részt autóbuszos utazáson

 

Időjárás: Programjainkat  rossz időjárás esetén is elindítjuk!

 

Csoportkísérő vagy idegenvezető: Útjainkat minden esetben csoportkísérő kíséri, aki ellátja az utasokat információkkal, létszámot ellenőriz, a buszon segédkezik. A helyszínen idegenvezetést nem tart. Vannak olyan utazásaink ahol a csoportkísérő mellé helyi idegenvezető társul. Ilyenkor a helyi idegenvezető útközben csatlakozik programunkhoz.

 

Belépők: Külföldön, a helyszínen vásárolandó belépőjegyek ára az adott ország hivatalos fizetőeszközeként megjelölt valutanemben fizetendő. Javasoljuk vigyenek aprópénzt magukkal, mert a nagyobb címletekből történő visszaadás általában csak nehézkesen oldható meg.

 

Biztosítás: A részvételi díjak biztosítást nem tartalmaznak, biztosításkötés nem kötelező (kivéve az előre jelzett utaknál), de mindenkinek javasoljuk, hiszen külföldön a legkisebb orvosi ellátás is nagyon sokba kerül, ha valaki nem rendelkezik biztosítással.

 

Útvonalak: Az autóbuszok útvonalát irodánk határozza meg. A programok összeállításánál az autóbuszvezetők vezetési és munkaidejét szabályozó AETR rendelkezéseket kötelezően figyelembe kell vennünk. Az autóbuszok útvonalát, programok sorrendjét irodánk megváltoztathatja. Az autóbuszok az adott országokban előírt és számukra megengedett sebességgel haladhatnak. Azon programoknál, ahol úti okmány ellenőrzés, vízum ügyintézés van, a határokon akár több órás várakozás is előfordulhat. Forgalmi viszonyokból, határokon való várakozásból adódó késésekért irodánkat felelősség nem terheli, ebből adódó reklamációt nem fogadunk el.

 

Részvételi jegy: Az indulás előtt kb. 7 nappal kiküldött részvételi jegy tartalmazza az indulás pontos helyét és időpontját, az úttal kapcsolatos hasznos tudnivalókat. A részvételi jegyet a gyorsabb ügyintézés miatt amennyiben lehetséges, e-mail-ben küldjük, ezért jelentkezéskor kérjük megadni szíveskedjenek.

 

Fel - és leszállási helyszínek:

A részvételi jegyben szereplő fel-és leszállási helyszíneken kívül más megálló nem lehetséges, kérjük ezt ne kérjék az autóbusz személyzetétől. Autóbuszaink a meghirdetett felszállási helyszíneken abban az esetben állnak meg, ha az adott helyszínre foglalás történt, ezt minden esetben indulás előtt utasainknak jelezni kell, a részvételi jegyen feltűntetett időpontig.

 

Kérjük szíveskedjenek a találkozási időpontra az autóbuszhoz megérkezni, mert az autóbuszok az indulási időpontban elindulnak.

 

Csoportos utazásunkon több, különféle karakterű utasunk vesz részt és utazik együtt.  Kérjük utasainkat legyenek tekintettel egymásra, hiszen mindenki szeretné az utazás során jól érezni magát. Irodánk munkatársai is azon dolgoznak, hogy minden jól sikerüljön a programok során és utasaink élményekben gazdagon térjenek haza az általuk választott utazásról.

 

Mit vigyek magammal?

 • költőpénz (aprópénz-mosdóhasználatra)
 • biztosítás (külföldi utakon kötelező)
 • esernyő vagy esőkabát/ napernyő
 • réteges öltözet, megfelelő lábbeli 
 • napszemüveg
 • takaró
 • kispárna, nyakpárna
 • telefon
 • fényképezőgép
 • hideg élelem
 • ital