A járványhelyzet alatt irodánkban személyes ügyintézésre péntek 14-17:00 és szombat 9-12:00 van lehetőség. Otthoni munkavégzéssel dolgozunk, kérjük keressenek minket telefonon vagy mail-ben. Irodánk május 16-22 között kizárólag online érhető el!

MESÉS KASTÉLYOK A KÖRÖSÖK VIDÉKÉN Wenckheim- és az Almásy-kastély 14.990 HUF/fő

MESÉS KASTÉLYOK A KÖRÖSÖK VIDÉKÉN Wenckheim- és az Almásy-kastély

 • Úticél -
 • Indulás 2022.05.22
 • Napok száma
 • Szállás
 • Utazás módja BUSSZAL
 • Ár 14.990 HUF/fő
 • Szabad helyek MEGTELT
 • Az ár tartalmazza

  autóbusz, kisvonatos városnézés Gyulán, csoportkísérő, idegenvezetés

 • Az ár nem tartalmazza

  biztosítás, belépők

  Almásy-kastély Gyula: kb. 3.000 HUF/fő (kb. 2000 HUF/fő diák és nyugdíjas) tárlatvezetéssel

  Wenckheim-kastély Szabadkígyós: kb. 3000 HUF/fő (1500 HUF/fő diák és nyugdíjas, 6 év alatt és 70 év fölött ingyenes) tárlatvezetéssel

Utazás: busszal

Dátum: 2022. 05. 22.

Úti cél: Szabadkígyós és Gyula

Felszállási lehetőségek: Gyömrő, Maglód (31), Vecsés MarketCentral, Budapest Népliget

 

Program:

Indulás a kora reggeli órákban az ország Dél-Keleti részében elhelyezkedő Wenckheim-kastélyba. A Dél-Alföld, de sokak szerint az ország egyik legimpozánsabb kastélya Szabadkígyóson bújik meg és az egyik legépebben megmaradt Békés megyei kastélyunk. A látogatók egy varázslatos világba csöppennek, amelynek az interaktivitás egyik meghatározó eleme. Az épületbe az elegáns eredeti főbejáraton lép be a látogató – ugyanúgy érkezik meg, mint az eredeti lakók és vendégeik –, mintha vendégségbe érkezne a gróf Wenckheim családhoz. Főépülete tornyokkal, reneszánsz hatású loggiás terasszal díszített, 52 szobája, 365 ablaka van, szinte mint a mesében. Ehhez jön még a főúri lak előtt található, formára nyírt bukszusokból és tiszafákból kialakított, barokkos vonalvezetésű franciakert szökőkutas medencével, és a körülötte elterülő vadregényes angolkert mesterséges tóval és hidakkal. A kastélylátogatást követően  továbbutazás Gyulára, ahol kisvonatos városnézés keretében ismerkedünk a településsel. Többek között itt találjuk az ország egyetlen, épen megmaradt téglavárát, a Várfürdőt, a gyulai Almásy-kastélyt és a városközpont Százéves cukrászdáját, mely a programok után csábít bennünket egy kis pihenőre. A városnézést követően látogatást teszünk a csodálatos Almásy-kastélyban, mely az egykori főúri épület megléte óta mindig is Gyula város egyik legemblematikusabb épülete volt. Nem csak amiatt, mert a területet birtokló családok lakhelyéül szolgált, hanem mert a magyar történelem és kultúrtörténet különleges eseményeihez.és személyiségeihez is kapcsolódik. A tárlatvezetést követően szabad program, majd indulás haza a délutáni órákban, érkezés a forgalmi viszonyoktól függően az esti órákban.