A járványhelyzet alatt irodánkban személyes ügyintézésre péntek 14-17:00 és szombat 9-12:00 van lehetőség. Otthoni munkavégzéssel dolgozunk, kérjük keressenek minket telefonon vagy mail-ben: info@caterina.hu

KÓSTOLJ BELE, ÉREZZ, TAPASZTALJ! ERDÉLYI BARANGOLÁSOK panzió, félpanzió, programok 99.990 HUF/ fő

KÓSTOLJ BELE, ÉREZZ, TAPASZTALJ! ERDÉLYI BARANGOLÁSOK panzió, félpanzió, programok

 • Úticél -
 • Indulás 2022.09.22
 • Napok száma 4
 • Szállás
 • Utazás módja busszal
 • Ár 99.990 HUF/ fő
 • Szabad helyek FOGLALHATÓ
 • Az ár tartalmazza

  busz oda-vissza, szállást panziókban,idegenvezetést, félpanziós ellátást, 1 piknik ebédet, 1 sajtműhely látogatást kóstolóval, traktoros túra, szekeres túra, programokon való részvétel, zenés búcsúest

 • Az ár nem tartalmazza

  biztosítás, belépők (kb. 60 RON/fő)

Kóstolj bele, érezz, tapasztalj! Erdélyi barangolások!

 

Úti cél: Erdély

Időpont: 2022. szeptember 22-25

Utazás: busszal

Szállás: falusi turizmus panzió, Korond

Ellátás: reggeli és vacsora, 1x piknik ebéd,1xsajtműhely kóstolóval

Fel-leszállási lehetőség: Gyömrő

 

Program: 

1. nap: Indulás a hajnali órákban Gyömrőről. Folyamatos utazás rövid technikai megállókkal, majd első megállónk Szejkefürdőre a Mini Erdély Parkba vezet, amelyben több mint kilencven erdélyi történelmi épület és középkori vár makettjét láthatják az érdeklődők. Ezt követően továbbutazás Korondra, a fazekas művészetéről híres községbe (erdélyi népművészeti tárgyak kirakodóvására), ahol a szállásunk lesz, szállás elfoglalása, szabad program, vásárlási lehetőség Korondon, vacsora egy központi helyen ( a panziók szomszédságában).

2. nap: Reggeli egy központi helyen, szabad program, vásárlási lehetőség Korondon vagy részvételi lehetőség a Parajdi Sószorosban. A Só-szoros országos védettségű geológiai természetvédelmi terület.(rossz időjárás esetén a program elmaradhat). Rövid túrát teszünk, majd visszatérünk szállásunkhoz, ahonnan traktoros túrával indulunk tovább egy lovas tanyára. A lovak befogása után, indul a szekértúra a pálpataki tanyavilág fenyvesébe, ahol a faszénen sült ebédet pálinkával öblítjük le. Ezt követően útnak indulunk egy sajtkészítő házhoz, ahol házi ízesített, füstölt sajtokat kóstolunk (igény szerint vásárolni is lehet). A sajtkóstoló után Fenyőkút felé fordítjuk a kocsink rúdját, ahol gyönyörű erdei környezetben haladunk a mohos tőzegláp felé. Útközben betekintést nyerhetünk a tanyavilág életébe. Majd a mohos tőzegláp természetvédelmi terület tanösvényének bejárása után visszafele indulunk. Este vacsora egy központi helyen.

3. nap: Reggeli egy központi helyen, majd buszunkkal Gyergyószentmiklós felé vesszük az irányt. Első megállónk egy sajtműhelybe vezet, ahol ismerkedünk a sajtkészítés technológiájával, a termékek bemutatásával, kóstolásával, mely mellé pogácsát és fehérbort kínálnak, majd utazás a gyergyószárhegyi Lázár-kastélyhoz, mely az erdélyi reneszánsz építészet egyik legszebb alkotása. A kastélylátogatást követően rövid túrát teszünk a Szármány-hegyre, ahonnan csodaszép kilátás nyílik az egész Gyergyói-medencére. Estére visszatérünk szállásunkra, ahol már vár minket a meleg vacsora. Zenés búcsúesttel zárjuk a napot.

4. nap: Reggeli egy központi helyen, majd búcsút intünk Korondnak és meg sem állunk a Királyhágóig. Az Erdély kapujaként is emlegetett Király-hágó Romániában, a Réz-hegységben, 582 méter magasságban található hágó. Rövid ebéd-és fotószünet, vásárlási lehetőség, majd indulás haza. Érkezés a forgalmi viszonyoktól függően az esti órákban Gyömrőre.