A járványhelyzet alatt irodánk továbbra is rövidített nyitva tartással üzemel. Online folyamatosan elérhetőek vagyunk, személyes ügyintézés pedig továbbra is péntek és szombati napokon: PÉNTEK 14:00-17:00 SZOMBAT 9:00-12:00. 2021. október 9-én irodánk zárva tart! Üdvözlettel: CaterinaTravel

GAJA-SZURDOK ÉS A MÓRI BORVIDÉK 8.990 HUF/fő

GAJA-SZURDOK ÉS A MÓRI BORVIDÉK

 • Úticél -
 • Indulás 2021.10.23
 • Napok száma 1
 • Szállás
 • Utazás módja busszal
 • Ár 8.990 HUF/fő
 • Szabad helyek MEGTELT
 • Az ár tartalmazza
 • Az ár nem tartalmazza

  Biztosítás, belépők (helyszínen kötelezően fizetendő kb. 1000 HUF/ fő)

Utazás: busszal
Dátum: 2021. október 23.
Úti cél: Bodajk, Gaja-szurdok és a Móri Borvidék
Felszállási lehetőségek: Gyömrő, Maglód (31), Vecsés MarketCentral, Budapest Népliget, Budaörs

 

Indulás a reggeli órákban a magyar búcsújáró kegyhelyhez Bodajkra. A bodajki római katolikus templom a Kálváriával együtt alkotja a híres zarándokhelyet. A falu fölé magasodó domb tetején álló ötalakos kálvária-szoborcsoport, a fölfelé vezető utatKrisztus szenvedéstörténetét megörökítő stációk kísérik végig. A domb tetejéről pedig csodás kilátásban gyönyörködhetünk.  Ezt követően tovább folytatjuk utunkat Fejér-megye egyik legszebb, leglátogatottabb kirándulóhelyére a Gaja-szurdokhoz. Maga a patakvölgy hozzávetőleg 2 kilométer hosszú, tehát kényelmes sétával egy –másfél óra alatt végigsétálunk rajta. A szurdok a környék egyik leghangulatosabb patakvölgye, vadregényes és egyben idilli szépségével egyszerre nyújt felejthetetlen élményt a kéktúra vándorainak, a kiránduló vagy piknikező családoknak. Itt lehetőség nyílik majd egy könnyebb és egy nehezebb túrára. A szurdokot csak egy irányban járjuk végig, a másik oldalon vár majd minket autóbuszunk.  A könnyebb túrát kedvelők a kanyargó patak mentén ligetes erdőkön keresztül haladnak szinte szintemelkedés nélkül a sétaúton. Azok viszont akik egy kis mászástól sem riadnak vissza, velük a szurdokot felülről a Károlyi-kilátóból csodáljuk majd meg. Ezt követően buszra szállunk és útnak indulunk hazánk borvidékei közül méretében kisebb, hírnevét tekintve viszont az egyik legjelentősebb gyöngyszeméhez, a  móri borvidékre. 

Mór említésekor elsőre talán mindenkinek a Móri borvidék kedvelt szőlője, egy igazi hungarikum, az Ezerjó jut eszébe. De Mór, az Ezerjó városa ennél sokkal több, számos műemléke miatt kihagyhatatlan úticél. A városban megtekintjük a magyar barokk kastélyépítészet egyik remek, szerkezetileg szinte teljesen eredeti állapotában megmaradt alkotását a Lamberg-kastélyt, majd napunkat az egyik helyi pincében finom borok kóstolásával zárjuk. 

 Indulás haza a délutáni órákban, érkezés haza a forgalmi viszonyoktól függően az esti órákban.