A járványhelyzet alatt irodánkban személyes ügyintézésre péntek 14-17:00 és szombat 9-12:00 van lehetőség. Otthoni munkavégzéssel dolgozunk, kérjük keressenek minket telefonon vagy mail-ben. Irodánk május 16-22 között kizárólag online érhető el!

BARLANGTÚRA ÉS AZ L'HUILLIER-COBURG KASTÉLY 9.990 HUF/fő

BARLANGTÚRA ÉS AZ L'HUILLIER-COBURG KASTÉLY

 • Úticél -
 • Indulás 2022.03.13
 • Napok száma 1
 • Szállás
 • Utazás módja busszal
 • Ár 9.990 HUF/fő
 • Szabad helyek MEGTELT!
 • Az ár tartalmazza
 • Az ár nem tartalmazza

  biztosítás, belépők (kastély kb. 2000 HUF/fő, barlangtúra kb. 3200 HUF/fő) 

Utazás: busszal
Dátum: 2022. 03. 13.
Úti cél: Edelény, Aggtelek
Felszállási lehetőségek: Gyömrő, Maglód (31), Vecsés MarketCentral, Budapest Népliget

 

Csodáljuk meg együtt az ország legnagyobb összefüggő rokokó falfestmény-sorozatát! Ismerkedjünk meg az edelényi kastély és lakóinak történetével majd fedezzük fel a meseszép épületet és parkját. Tovább folytatva utunkat Észak-Magyarország falvain keresztül a városból kiszakadva élvezhetjük a barlangok, erdők nyugalmát és levegőjét. A fenséges cseppkövek, ritka barlangi állatok és a hangulatos falvak élménnyé teszik a kirándulást.

 

Program:

Indulás a kora reggeli órákban Észak-Magyarország felé. Kirándulásunk első állomása az edelényi L’Huillier-Coburg-kastély, mely Magyarország egyik legnagyobb kastélya, a kora barokk építészet kiemelkedő emléke. A Bódva folyó szigetére épített meseszép kastélyegyüttes és a park régi pompájában várja a látogatókat. Mesés falfestményekkel díszített helyiségei teszik különlegessé ezt a műemléket, többek között ebben a kastélyban látható Magyarország egyik legnagyobb összefüggő rokokó falképsorozata. A kastély megtekintését követően tovább folytatjuk utunkat Aggtelekre, ahol egy kb. 1 órás barlangtúrán veszünk részt a Baradla-barlang aggteleki szakaszán. Színpompás cseppkőoszlopok, zászló-, függő- illetve állócseppkövek között vezet majd utunk. Rövid szabadprogram, majd indulás haza, érkezés a forgalmi viszonyoktól függően az esti órákban. 

 

Barlangtúra: 

Nehézség: könnyű

Túra hossza: kb. 1 km

Lépcsők száma: kb. 166

Öltözködés: meleg

 

A hatályos járványügyi szabályok szerint egyelőre nem szükséges védettségi igazolvány a kastélylátogatáshoz és a barlangtúrához sem, azonban zárt terekben az orrot és a szájat eltakaró maszk viselése kötelező. 

Az utazás ideje alatt, a mindenkor hatályos járványügyi jogszabályok az irányadóak!