A járványhelyzet alatt irodánkban személyes ügyintézésre péntek 14-17:00 és szombat 9-12:00 van lehetőség. Otthoni munkavégzéssel dolgozunk, kérjük keressenek minket telefonon vagy mail-ben. Irodánk május 16-22 között kizárólag online érhető el!

A BAKONYI GYILKOS-TÓ TITKAI ÉS A ZIRCI APÁTSÁG PÜNKÖSDKOR 15.000 HUF/fő

A BAKONYI GYILKOS-TÓ TITKAI ÉS A ZIRCI APÁTSÁG PÜNKÖSDKOR

 • Úticél -
 • Indulás 2022.06.05
 • Napok száma 1
 • Szállás
 • Utazás módja busszal
 • Ár 15.000 HUF/fő
 • Szabad helyek UTOLSÓ HELYEK!
 • Az ár tartalmazza

  útiköltség, csoportkísérő, kisvonatos utazás (kb. 2-3 óra), Trófeakiállítás

 • Az ár nem tartalmazza

  bitosítás, belépő a Zirci Ciszterci Apátság (kb. 3700 HUF/fő Bazilika, Kiállítás, Királyterem, Arborétum, Műemlékkönyvtár)

Utazás: busszal
Dátum: 2022. 06.05. PÜNKÖSD
Úti cél: Zirc, Bakonybél, Hubertlaki-tó, Odvaskő
Felszállási lehetőségek: Gyömrő, Maglód (31), Vecsés Market Central, Budapest Népliget, Budaörs

 

Program:

Utunk során elsőként a Bakony szíveként, vagy a Bakony fővárosaként is emlegetett, több mint 800 éves Zircet látogatjuk meg, ahol a kulturális emlékek gyönyörű természeti látványossággal ötvöződnek. Az ország legmagasabban fekvő kisvárosát a Franciaországból érkező ciszterci szerzetesek alapították. Kik voltak ezek a szerzetesek, akik európai hírű szellemi és gazdasági kultúrát teremtettek a Magas-Bakony háborítatlan erdőségeinek szívében?

Utunk során erre a kérdésre is választ kapunk. Zirci látogatásunk során a ciszterci apátság műemléki könyezetében elhelyezkedő angolkert stílusban létesült arborétumában teszünk egy sétát. A "fás-kertben" a Cuha-patak partján, némi szerencsével az is előfordulhat, hogy őzek, mókusok kísérik sétánkat. Programunkat a különlegesen szép, országosan is kiemelkdő jelentőségű templom meglátogatásával folytatjuk. A főoltár Magyarország legnagyobb, barokk stílusban készült oltárépítménye. A székesegyház büszkélkedhet a kor egyik legjelentősebb művészének, Franz ANton Maulbertschnek két festményével, de egyedülállónak mondható a templom két orgonája is. A templom 1982-ben, alapításának nyolcszázadik évfordulóján basilica minor rangot nyert. Ezt követően ismerkedünk a ciszteri műemlékkönyvtárral, amely egyedülálló Magyarországon a közel 65 000 könyves gyűjteményével. 

Kirándulásunk következő állomása a festői Bakonybél, ahol kisvonatra szállunk és meg sem állunk egészen a "bakonyi Gyilkos-tóig". Egyszerre vad, romantikus és sejtelmes. Ahol a mozdulatlanságba dermedt facsonkok úgy meredeznek ki a víztükörből, mintha évszázadok óta várnának arra, hogy felfedezzük őket. 

A sétavonat program során (2-3 óra) a Gerence-patak völgyén vonatozunk Hubertlakig, majd a varázslatos hubertlaki Gyilkos-tóhoz sétálunk el. Visszafele az Odvaskő-barlang lábánál megállunk, és akinek kedve tartja, felsétálhat velünk a barlangig is. A visszaérkezést követően szabad program, vagy látogatás a helyi Trófea és kőzetbemutató kiállításra. Indulás haza a délutáni órákban, érkezés haza a forgalmi viszonyoktól függően az esti órákban.