Buszos utazás, Utazás, utazási iroda Gyömrő - Caterina Utazási iroda- Caterina Travel

Caterina utazási iroda Gyömrő, Maglód, Üllő, Péteri

2020 REPÜLŐS-EGYÉNI-BUSZOS UTAZÁSOKÉRT KATT IDE
Kedves Utasaink! Külföldi csoportjainkat kizárólag abban az esetben indítjuk, ha az adott terület a hivatalos szervek állásfoglalása és partnereink közlései nyomán biztonságosnak tekinthetőek. Online továbbra is elérhetőek vagyunk folyamatosan: info@caterina.hu https://www.facebook.com/caterinautazasiiroda.caterinatravel/ Irodánk személyes ügyintézése augusztus 22-ig: 2020. augusztus 12., 15:00-17:00, 2020. augusztus 22., 9:00-12:00 Megértésüket köszönjük! CaterinaTravel

MEDVE-SZURDOK AUSZTRIA


 MEDVE-SZURDOK AUSZTRIA Online foglalás

Utazás: busszal

Dátum: 2020. május 16.

Úti cél:  Medve-szurdok

Felszállási lehetőségek: Gyömrő, Maglód (31), Vecsés MarketCentral, Budapest Népliget, Budaörs, Mosonmagyaróvár

 

Gyere velünk a hegyekbe, lélegezd be a tavasz első illatát és túrázz velünk!

Ez a kirándulóhely megdolgoztatja az odalátogatókat, azonban a gyönyörű, zöld környezet és a jó levegő megéri a fáradságot!

Indulás a kora reggeli órákban. Folyamatos utazás Ausztriáig egy technikai szünettel.A buszunk Mixnitz falucska mellett, a Medve-szurdokhoz közeli parkolóhelyhez érkezik, ahol megkezdjük a túrázást. Innen gyalog felmegyünk a szurdok alsó bejáratához. Már ez is egy jó kis bemelegítés lesz, mert itt már meredek az út. Megvesszük a belépőket, és végigjárjuk együtt a szurdokot. Vár minket a 164 számozott fahíd és létra, valamint a 2900 lépcsőfok, melyek segítségével feltárul előttünk ennek a rejtett világnak minden csodálatos és izgalmas titka.
A patak zúgókon, és számtalan kisebb-nagyobb vízeséseken keresztül morajlik alattunk, miközben mi a 200-300 méter magas sziklafalak között haladunk előre. Az út egyirányú, így szembejövőkkel nem kell számolnunk, de pont ezért visszafordulási lehetőségünk sem lesz.
 Az út  felső végénél levő Hüttétől (1200 m) fel lehet menni a Hochlantsch csúcsára (+500 m szint), azoknak csak rövid pihenő fér bele. A csapat másik fele egy kanyargósabb úton térhet vissza a szurdok alsó bejáratához, egy hosszabb pihenés után. Újratalálkozás a parkolóban. Figyelem! A kisebbik út is 3/5-4/5 erősségű, a csúccsal együtt pedig már kifejezetten erős kihívás, csak gyakorlottaknak!  A panoráma viszont egyedülálló onnan…

 

5-ös túra: jó kondíció és jó térdizület szükséges
Időtartam kb. 5 óra; távolság: kb. 12 km, szint: kb. 800 méter. A túra során elengedhetetlen a magabiztos koordináció, a szédülés/tériszony mentesség! Felhívjuk a figyelmet, hogy nem megfelelő öltözet esetén túravezetőnk eltanácsolja Önöket a kirándulástól. A szurdokok túrái csak egy irányban járhatóak, ami azt jelenti, hogy nincs visszafordulási lehetőség! A turistautak mindenki számára szabadon járhatóak, évente sok ezren keresik fel a vadregényes szurdokokat (gyerekek is). A kirándulást mozgás-, szív- és légzőszervi betegséggel rendelkezőknek NEM ajánljuk.

Azoknak ajánljuk, akik szoktak túrázni, kirándulni. A túra első szakasza kaptatós széles erdei úton halad majd a bejárattól lépcsőkkel, hidakkal kiépített útvonalon járjuk végig a szurdokot.

AJÁNLOTT FELSZERELÉS:

- túrázásra alkalmas, vízálló, bejáratott magas szárú bakancs
- kis méretű hátizsák
- könnyen és gyorsan fogyasztható élelem (szendvics, gyümölcs, csokoládé, szőlőcukor)
- folyadék
- réteges, kényelmes ruházat, esőkabát, esőnadrág
- pótcipő, pót zokni,váltóruha

 

Részvételi díj:

Normál ár: 15.000 Ft/fő

 

A részvételi díj tartalmazza: autóbuszt, csoportkísérőt, túravezetőt

A részvételi díj nem tartalmazza: biztosítás,

                                                    belépő (kb. 3 EUR/fő)

 


 MEDVE-SZURDOK AUSZTRIA Online foglalás
MEDVE-SZURDOK AUSZTRIA
MEDVE-SZURDOK AUSZTRIA
MEDVE-SZURDOK AUSZTRIA
MEDVE-SZURDOK AUSZTRIA
MEDVE-SZURDOK AUSZTRIA


Nyitva tartás

Hétfő: ZÁRVA

Kedd: 14:00-17:00

Szerda: 14:00-17:00

Csütörtök:14:00-17:00

Péntek: 14:00-17:00

Szombat: 9:00-12:00

Vasárnap: ZÁRVA

 

Előzetes megbeszélés esetén a nyitva tartás ettől eltérhet!

ONLINE FOGLALÁSAIKAT FOLYAMATOSAN FOGADJUK!

 

 

Hírlevél

Név
E-mail cím

Kapcsolat

Caterina Kft- U001163

 2230 Gyömrő, Táncsics M. u. 81.

Tel/fax:+36 29 741-713
Fax:+36 29 330-682
+36 20/936-05-02

X